Лайфхаки для вдалого відварювання яєць Перед Великоднем варто збирати всі маленькі “секретики”. Ми розповідали, чому тісто може не піднятись. Тепер докладніше поговоримо про варені яйця. Тріснута шкаралупа – одна з головних проблем, з якою стикаються ті, хто відварює яйця для писанок чи крашанок. Разом із “Добрими новинами” розповімо про дві прості хитрощі, з якими яйця ніколи не будуть тріскатись. Коли ви занурюєте яйця у воду, вони нагріваються дуже швидко. Якщо шкаралупа перед варінням холодна, перепад температур може бути занадто сильний. Тому перед варінням треба дістати яйця з холодильника – приблизно за 1.5 години до самого приготування. Якщо ж у вас немає часу, можна помістити їх у теплу воду на 5-10 хвилин. Помилкою буде одразу викручувати нагрів на максимум – коли вода бурхливо кипить, яйця стукаються та тріскають. Правильною стратегією буде занурювати яйця в холодну воду та повільно нагрівати. Пам’ятайте ці нюанси – і у вас завжди будуть крашанки та писанки без тріщин. До речі, ми розповідали, як фарбувати яйця чаєм каркаде. Пам’ятайте про температуру
Швидкість приготування
32