Навіщо смажити огірки Є чимало способів ласувати сезонними літніми продуктами. Ми розповідали, як приготувати кабачки по-турецьки. Тепер поділимось рецептом дуже незвичної закуски з огірків. У нас їх прийнято кришити в салат. Та чи знали ви, що цей овоч можна смажити? На порталі “Одна хвилина” розповіли, як приготувати його в азійському стилі – з соєвим соусом та перцем чилі. Виходить пряно, ароматно, незвично і трохи гостренько. огірки – 500 г часник – 1 зубчик чилі – 0,5 шт соєвий соус – 30 мл цукор – 1 ч. л. бальзамічний оцет або сік лимона – 1 ст. л. олія сіль, перець Огірки миємо та очищаємо від шкірки. Розрізаємо навпіл та кришимо на невеликі брусочки. Якщо бачимо велике насіння, прибираємо ложкою. Тим часом сильно розігріваємо сковорідку з олією та викладаємо заздалегідь підготовлені огірки. Одразу додаємо чилі, нарізаний кільцями. Смажимо кілька хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Тоді всипаємо подрібнений часник, зменшуємо вогонь та смажимо ще 1-2 хвилини. Додаємо цукор, вливаємо соєвий соус та бальзамічний оцет. Солимо, перчимо, перемішуємо і готуємо ще 1-2 хвилини. Огірочки дуже смачні як гарячими, так і холодними. Чимось нагадують кабачки в яскравому соусі. Також ми ділились рецептом чудового кабачкового рулету. Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
33
Попередня публікація