Скоро сезон полуниці, яка корисна для організму та краси, повідомляє WomanEL. Тим паче, ця яскрава ягода – справжній суперфуд, який може впливати на тривалість життя та якість старіння.
Полуниця багата на фітохімічні речовини, зокрема фісетин — флавонол, який сприяє видаленню старіючих клітин, що накопичуються з віком. Дослідження показали, що фісетин має протизапальні та нейропротекторні властивості, які можуть сприяти збільшенню тривалості здорового життя.
Також червона ягода містить антоціани та флавоноїди, які знижують рівень «поганого» холестерину (LDL) і покращують функцію кровоносних судин. Регулярне споживання полуниці може зменшити ризик серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт.
Антиоксиданти в полуниці, зокрема антоціани, допомагають зменшити оксидативний стрес і запалення в мозку, що може покращити когнітивні функції та знизити ризик вікових захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
Крім того, полуниця містить вітамін C, фолієву кислоту та інші антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами. Це сприяє зменшенню запалення та підтримці здоров’я шкіри, серця та інших органів.
Для отримання користі достатньо споживати 1-2 порції (одна порція становить приблизно 120-150 г) полуниці на день. Можете її додавати її до сніданку, смузі, салатів або як перекус. Головне — регулярність.
Також дізнайтеся, які 5 продуктів, які пришвидшують старість.