Як їх зберігати Без різниці, купуєте ви паски у 2025 році чи печете їх самостійно за перевіреним рецептом – їх потрібно ще вміти зберегти. Тільки так ви можете довго ласувати великодніми смаколиками. Паска – це недешевий продукт, особливо якщо ви готуєте їх самостійно. Адже, окрім дорогих продуктів, ви вкладаєте у них чимало своєї праці. Розповідаємо разом із “УНІАН”, як продовжити життя святковій випічці. Свіжість паски залежить від багатьох факторів. На частину з них можна повпливати ще в процесі випікання: використовуйте свіжі пресовані дріжджі випікайте в одноразових паперових формах кисломолочний сир продовжує термін придатності одразу покрийте глазур’ю, щоб паска не зачерствіла Є один секрет, який передається з покоління в покоління. Не кладіть паски біля житнього хліба – він має сильний специфічний аромат, який може “передати” ніжній випічці. Відразу після того, як спекли паски, накрийте їх вологим м’яким рушником. В такому вигляді покладіть в емальовану каструлю з кришкою. Також можна повністю охолодити паски і скласти їх в поліетиленовий пакет. Але охолодити їх перед цим обов’язково – інакше пакет вкриється конденсатом і паска запліснявіє. Якщо ж вам потрібно зберегти їх на довше, є один хитрий трюк. Просочіть марлю ромом або коньяком і загорніть у неї паску. Тоді покладіть паску у целофановий пакет та зав’яжіть. В такому вигляді у холодильнику випічка буде свіжою, м’якою і ароматною від 7 до 10 днів. І, звісно ж, все залежить від вашого рецепта пасок. Приміром, заварна паска буде довше залишатись свіжою, ніж класична. Як пекти паску, щоб довше була свіжою?
Як правильно зберігати паски?
38
Попередня публікація