Секрет – у правильній поведінці з “хвостиками” Приготування варення – складний процес з величезною кількістю нюансів. Ми розповідали, як варити варення, щоб утворювалось мінімум пінки. Тепер поділимось одним важливим моментом для заготовки з малини та полуниці. Він стосується підготовки ягід, а саме їх миття. Разом із Ukr.Media розповідаємо, що потрібно зробити, щоб варення не стало “кашею”. Коли йдеться загалом про всі фрукти і ягоди, є одне важливе правило миття – якщо вони з вашого саду, перед варінням їх слід мити якомога менше. А якщо ви купили їх – навпаки, як можна ретельніше. І тепер той самий найважливіший момент для полуниці і малини. Ці ягоди потрібно мити, не відриваючи плодоніжок. Потім їх потрібно просушити на паперових рушниках, а вже після цього – перебрати і видалити плодоніжки. Це запорука того, що вони збережуть форму і смак на момент приготування. Щоб зберегти форму і аромат, залийте ягоди на 3-4 години гарячим сиропом перед безпосереднім варінням. Якщо у вас плоди з твердою шкіркою, такі як аґрус та сливи, їх слід проколоти дерев’яною зубочисткою, щоб краще вбирали сироп. Врахуйте ці поради – і ваші заготовки будуть найсмачнішими. Також ми розповідали, як зберегти яскравий колір огірків. Як мити полуницю і малину?
Інші поради для приготування варення:
29
Попередня публікація