Доїдати все з тарілки тут невиховано Кожна країна має свої традиції споживання їжі. Тому, плануючи подорож, краще з ними ознайомитись. Ми розповідали, що в Таїланді не можна їсти виделкою. Тепер звернемо увагу на особливості китайського застілля. Якщо ви виросли в західній культурі, швидше за все, ви звикли їсти всю їжу, яка є у вас на тарілці. Однак, якщо ви зробите так в Китаї, ви можете навіть образити господаря дому або кухаря. Розповідаємо детальніше разом із Trafalgar. Якщо з вашої тарілки зникне вся їжа – це натяк господарю дому на те, що страв, які вам подали, було недостатньо. І вас будуть годувати ще і ще. Тому не забувайте залишати невелику кількість їжі, щоб не ставити нікого в незручне становище. Ніколи не можна перекидати рибу – це символізує перевернутий човен. Якщо рибу подали цілою, з’їжте одну сторону, потім витягніть кістку та продовжуйте їсти. Ніколи не встромляйте палички для їжі в рис – це дуже погана прикмета, адже нагадує китайцям про похорони: в Китаї є ритуал, коли в рис встромляють запалені палички ладану. Запам’ятайте ці факти, перш ніж відправлятися до Китаю, і ви ніколи не потрапите у незручне становище. Також ми розповідали, чому в Італії не можна посипати рибні страви сиром. Чому в Китаї потрібно залишити трохи їжі на своїй тарілці?
Інші особливості китайського обіду:
22
Попередня публікація