Цю страву називають “Мішанина” або “Кришенина” Великдень – це свято, що тісто пов’язане з традиціями та звичаями. Окрім випікання та освячування здобної паски, є ще чимало цікавих звичаїв. Розповідаємо про один із них. В деяких регіонах України після того, як сім’я прийшла з церкви, готують традиційний великодній сніданок. Його називають “Мішанина” або “Кришенина” і готують з практично усіх продуків з великоднього кошика. На порталі “Наші Бесаги” поділились цікавим прикладом такої страви. 400 г домашнього кисломолочного сиру 3 яйця 100 г ковбаси 100 г балику 100 г копченої грудинки 1 хрін Викладіть сир у глибоку тарілку і розімніть виделкою. Ковбасу наріжте круглими шматками, а шинку та копчене м’ясо – соломкою. Яйця очистіть від шкаралупи. Наріжте спочатку на чотири частини, а потім кожну частину – навпіл. Очистіть хрін і натріть на грубій тертці. До сиру додайте ковбасу, шинку, копчене м’ясо та яйця. Зверху посипте хріном. Перед подачею перемішайте всі інгредієнти. Для більш пікантного смаку можна додати до мішанини трохи подрібненої зеленої цибулі або кропу. Мішанина – це чудова страва для утилізації залишків м’ясної нарізки та варених яєць. Також ми розповідали, як приготувати смачний м’ясний рулет. Інгредієнти:
Спосіб приготування:
32
Попередня публікація