Народні правила для випікання пасок Випікання пасок – це ціле мистецтво. І є чимало факторів, які можуть повпливати на фінальний результат. Ми розповідали про помилки у приготуванні тіста. Тепер поговоримо про народні звичаї, пов’язані з випіканням пасок. Наші бабусі займалися великодньою випічкою з шаною і благоговінням. Ніхто не повинен сваритись, і навіть гучних звуків бути не повинно. Розповідаємо про ці традиції разом із Ukr.Media. Пускати чужих в дім – тісто не любить сторонніх. Шуміти – що тихіше на кухні, то кращими вийдуть паски. Є повір’я, згідно з яким від гучних звуків “тісто злякається” і може не піднятися. Матюкатись – не можна навіть подумки. Згідно з народними віруваннями, тісто на паски дуже чутливе до негативної енергетики. Бути не в настрої – готувати паски потрібно із задоволенням і бажанням, думками в найсвітліших своїх спогадах. Налаштуйтеся на святковий настрій – і паски точно вийдуть смачними. Також ми розповідали, як прикрасити цю випічку традиційним способом – тістом. Речі, які заборонено робити під час випікання пасок:
40
Попередня публікація