Поради для вибору м’яса У приготуванні смачного шашлику дуже багато нюансів. Ми розповідали, які дрова не підходять для мангалу. Тепер поділимось лайфхаками з вибору м’яса. Це відповідальний момент, від якого залежить смак страви. Розповідаємо про це детально разом із “Мясторією”. З парного м’яса вийде жорсткий шашлик. Найкраще витримати його деякий час, щоб м’язи розслабилися. Заморожене не буде таким смачним, як охолоджене – щоб відрізнити охолоджене м’ясо від того, що заморожувалось і розморожувалось, натисніть на нього пальцем. Якщо є така змога – понюхайте м’ясо. Воно ні в якому разі не повинно неприємно пахнути. Не беріть м’ясо, якщо воно хоч трохи пахне затхлістю, вогкістю, хімією чи гниллю. Свіже охолоджене м’ясо буде виглядати сухим, але при цьому глянсовим з легким блиском. А ще воно не повинне бути темним – це ознака старості. Купуючи м’ясо, врахуйте, що його потрібно буде нарізати порційними шматками. Тому обирайте цілий шматок м’яса, щоб ви бачили, що з нього не звисають шматки жиру і жили. Врахуйте ці поради – і у вас буде найсмачніший шашлик. Також ми розповідали, як відкрити пляшку вина без штопора. На що звернути увагу при виборі м’яса?
Охолоджене, а не заморожене і не парне
Як м’ясо повинне виглядати і пахнути
Який шматок обрати
28
Попередня публікація