Ароматна паска з цукатами Є чимало видів пасок, які можна приготувати на Великдень. Ми ділились рецептом сирної паски. Однак базовою і основною вважається саме дріжджова паска. Розповідаємо, як приготувати її смачніше. Зазвичай цей обрядовий хліб печуть з родзинками. Однак є один варіант, з яким випічка стає в 100 разів смачнішою. Йдеться про звичайні цукати. Рецептом поділились на порталі “Добрі новини”. 500 г борошна; 100 г цукру; 100 мл теплого молока; 100 г вершкового масла; 3 яйця; 10 г сухих дріжджів; 100 г різнокольорових цукатів; цедра 1 лимону; 1 ч. л. солі; 1/2 ч. л. ванільного екстракту (за бажанням); Дріжджі з’єднайте з 1 чайною ложкою цукру та теплим молоком. Залиште на 10-15 хвилин у теплі. Тим часом окремо змішайте борошно з рештою цукру, лимонною цедрою та дрібкою солі. Додайте туди розведені дріжджі та решту теплого молока. Замісіть м’яке тісто. Коли воно буде замішане, додайте ванільний екстракт та цукати і рівномірно розподіліть по тісту. Накрийте і залиште в теплі на 1-1,5 години. Воно повинно вдвічі збільшитись в об’ємі. Коли тісто вистоїться, розігрійте духовку до 180°C. Сформуйте з тіста дві паски і викладіть їх у форми. Залишіть ще на 20 хвилин у формах під рушничком. Пекти паски потрібно приблизно 30-35 хвилин. Коли паски охолонуть, їх можна буде прикрасити до вашого смаку. Приміром, ми ділились вдалим рецептом глазурі. Інгредієнти:
Спосіб приготування:
20