Главная страница » Не родзинки: що додати в тісто, щоб паска стала в 100 разів смачніша (РЕЦЕПТ)

Не родзинки: що додати в тісто, щоб паска стала в 100 разів смачніша (РЕЦЕПТ)

by admin

Ароматна паска з цукатами

Є чимало видів пасок, які можна приготувати на Великдень. Ми ділились рецептом сирної паски. Однак базовою і основною вважається саме дріжджова паска. Розповідаємо, як приготувати її смачніше.

Зазвичай цей обрядовий хліб печуть з родзинками. Однак є один варіант, з яким випічка стає в 100 разів смачнішою. Йдеться про звичайні цукати. Рецептом поділились на порталі “Добрі новини”.

Інгредієнти:

    500 г борошна;

    100 г цукру;

    100 мл теплого молока;

    100 г вершкового масла;

    3 яйця;

    10 г сухих дріжджів;

    100 г різнокольорових цукатів;

    цедра 1 лимону;

    1 ч. л. солі;

    1/2 ч. л. ванільного екстракту (за бажанням);

Спосіб приготування:

    Дріжджі з’єднайте з 1 чайною ложкою цукру та теплим молоком. Залиште на 10-15 хвилин у теплі. Тим часом окремо змішайте борошно з рештою цукру, лимонною цедрою та дрібкою солі.

    Додайте туди розведені дріжджі та решту теплого молока. Замісіть м’яке тісто. Коли воно буде замішане, додайте ванільний екстракт та цукати і рівномірно розподіліть по тісту. 

    Накрийте і залиште в теплі на 1-1,5 години. Воно повинно вдвічі збільшитись в об’ємі. 

    Коли тісто вистоїться, розігрійте духовку до 180°C. Сформуйте з тіста дві паски і викладіть їх у форми. 

    Залишіть ще на 20 хвилин у формах під рушничком. Пекти паски потрібно приблизно 30-35 хвилин. 

Коли паски охолонуть, їх можна буде прикрасити до вашого смаку. Приміром, ми ділились вдалим рецептом глазурі.

Жіночий портал!

Все найцікавіше та актуальне в красі, моді, кар’єрі, сім’ї та багатьох інших важливих жіночих тем

@2025 Womo.com.ua. Усі права захищені.