Як не розгубитись біля полиць з рисом Ми розповідали, які є способи приготування спаржі. Тепер поговоримо про рис. Полиці з цим продуктом в супермаркетах майорять різноманітними упаковками та назвами. Та як не розгубитись біля них? Те, який рис вам потрібно обрати, залежить від того, що ви плануєте з нього готувати. Чудовою шпаргалкою у своєму інстаграмі поділилась кулінарна блогерка Віта Воротнюк. Довгозернистий рис (наприклад, басматі, жасмин) – зернинки тонкі, довгі, розсипчасті. Цей рис не злипається після варіння, він ідеально підходить для плову, гарнірів та салатів. Середньозернистий рис (арборіо, карнаролі) – має більше крохмалю, ніж довгозернистий, трохи липне. Цей рис ідеальний для ризотто, супів та запіканок. Круглий рис (японський, глорія) – має багато крохмалю і гарно злипається. З цього рису готують суші, молочні каші та азійські страви. Коричневий (нешліфований) рис – він має більше клітковини та довше вариться, адже зернинки мають оболонки. Після варіння він зберігає текстуру. Такий рис пасує боулам. Пропарений рис – до шліфування його оброблюють парою. Такий плов не розварюється і добре тримає форму, він ідеально пасує до щоденних страв. Чорний рис – має насичений колір та горіховий смак. Він ідеальний для салатів та стильної подачі. Дикий рис – по суті, це не рис, а водяна трава. Зерна довгі і темні, хрумкі. Його часто змішують з білим рисом. Тепер ви знаєте, який рис обирати для яких страв. Також ми розповідали, який напис на пачці відрізняє справжній чай від сміття. Види шліфованого рису:
Інші види рису за способом обробки:
Який рис ще буває:
28
Попередня публікація