Як уникнути водянистого смаку Смак страв може залежати від маленьких моментів. Ми розповідали, як швидко посмажити багато мойви. Тепер поділимось помилками у приготуванні картопляного пюре. Якщо просто відварити пюре, ігноруючи ці нюанси, воно може вийти водянистим на смак. Є чимало недоліків приготування, які можуть до цього призвести – від надлишку води і до неправильного введення солі. Розповідаємо про них разом із pixelinform. Якщо це овоч з невеликою кількістю крохмалю, то його краще просто відварити та посипати зеленню. Пюре з такої бульби не вийде. Іноді може здатися, що картопля звариться швидше, якщо нарізати її на маленькі шматочки. Однак така економія часу може зіпсувати смак гарніру. Максимум, як можна розрізати картоплину – навпіл. Професійні кулінари готують картоплю для пюре в невеликій кількості води. Вона повинна ледь-ледь височіти над овочами. Якщо води буде занадто багато, гарнір не матиме яскравого смаку. Потрібно своєчасно солити картоплю. Не варто додавати цей компонент занадто рано – так картопля буде твердішою, і з неї не вийде повітряного гарніру. Покладіть картоплю у воду і дочекайтесь, доки вона закипить. Після кипіння слід почекати 12 хвилин, і тоді додавати сіль. Врахуйте ці поради – і гарнір буде ідеальним. Також ми розповідали, як звичайна серветка допоможе зробити бульйон прозорим. Помилки у приготуванні пюре
“Неправильна” картопля
Надмірне подрібнення
Надлишок води
Сіль
18
Попередня публікація