Главная страница » Через цю незначну помилку пельмені “розлазяться”: ви самі її робите

Через цю незначну помилку пельмені “розлазяться”: ви самі її робите

by admin

Через цю незначну помилку пельмені “розлазяться”: ви самі її робите

Секрет – у тісті

Часто смак страв залежить від найменших деталей у приготуванні. Ми розповідали, як за секунди покращити смак сосисок. Тепер поговоримо про те, чому пельмені “розлазяться” просто в каструлі. 

Це завжди дуже кривдно, адже коли ви готуєте цю страву самі, ви витрачаєте чимало часу і сил. І це якраз той випадок, коли все залежить від незначного нюансу. Разом із Pixelinform розповімо, чому тісто не тримається під час відварювання.

Помилка у розкочуванні тіста

Колі тісто рветься – справа майже завжди у глютені. Це білки, які вивільняються при з’єднанні борошна з водою. Це фактично “сітка”. Коли ви розкочуєте тісто, ви не просто робите його тоншим – ви витягуєте ці невидимі “ниточки” в певному напрямку. 

Якщо ви розкочуєте тісто лише вперед-назад, у вас виходить “тканина” з волокнами, які направлені в один бік. Уздовж них тісто буде еластичним, але впоперек дуже вразливим. Під час ліпки, коли ви защипуєте краї, ви створюєте напругу всередині пельменя. Пізніше, коли такий пельмень буде варитись, начинка буде розширюватись, і тиск пари знайде найслабше місце – там, де ослаблені глютенові нитки.

Як правильно розкочувати тісто для пельменів?

Секрет у тому, щоб робити це рівномірно у всіх напрямках. Щоб створити міцний каркас тіста, розкочуйте його від центру до країв короткими, але впевненими рухами. А ще час від часу перевертайте тісто спочатку на 90, а потім на 45 градусів. 

Так ви створите міцне тісто, що буде однаково еластичним у будь-якому напрямку. Також ми розповідали, як посмажити гору мойви без мороки.

Жіночий портал!

Все найцікавіше та актуальне в красі, моді, кар’єрі, сім’ї та багатьох інших важливих жіночих тем

@2025 Womo.com.ua. Усі права захищені.